Een banketbakkerij met een rijke geschiedenis

Bakkerij Van Doorslaer - Malderen - Geschiedenis De geschiedenis en de traditie van bakkerij Van Doorslaer is al meer dan honderd jaar oud. Al voor 1900 werd aan het station van Malderen brood gebakken. Weduwe Bellon zorgde met haar bakkerij in het levensonderhoud van haar kinderen. Zonen Jan en Dominicus namen de zaak later over.

1935 is een belangrijk jaar voor onze familie. In dat jaar namen de pas gehuwde Jozef Van Doorslaer en Philomena Daelemans de bakkerij over van de broers Bellon. Dat is het echte begin van onze familiezaak.

Onze grootouders breidden de zaak verder uit. Ze leverden aan huis en in buurtwinkels in de omgeving. Dankzij hun talent voor kwaliteitsbrood bouwde ze de bakkerij uit tot een bloeiende zaak.

Traditie en vernieuwing

Vader Jan nam de bakkerij over in 1975. Hij behield de traditionele familierecepten maar moderniseerde het machinepark. Dat was nodig om aan de stijgende vraag naar meer broodsoorten te voldoen.

Diezelfde combinatie traditie en vernieuwing wordt tot op vandaag evenwichtig toegepast. In 1995 nam de derde generatie familiebakkers het roer over. We werken nog steeds met dezelfde recepten van de grootouders en passen steeds hogere kwaliteitsnormen toe.

Grootvaders recepten

We hebben nog steeds een gamma patisserie die gebaseerd is op de recepten van grootvader Jozef. Onze oudere klanten herkennen de smaak van de gebakjes en taarten zoals hij ze maakte. Vooral tijdens de kerstperiode zijn onze biscuittaarten zeer gegeerd. Een traditie van kwaliteit in smaak en decoratie.

Is er dan niets veranderd? Toch wel. Onze klanten leven niet meer zoals in grootvaders tijd. Daarom hebben we tientallen broodautomaten geplaatst in de wijde omgeving van Malderen. Die worden elke dag gevuld met vers brood.

Al 80 jaar staan wij tot uw dienst met kwaliteit en service. Neem dus gerust contact op voor een bestelling of meer informatie.

Back to Top